Nederlandse ambassade in Paramaribo, Suriname

Zaken doen in Suriname

Ondernemen in Suriname? De Nederlandse ambassade in Paramaribo helpt u graag op weg. De economische afdeling ondersteunt bedrijven en organisaties uit het Koninkrijk op diverse manieren bij hun entree of bij hun activiteiten op de Surinaamse markt.

Bent u klaar voor internationaal ondernemen?

Het bedrijfsleveninstrumentarium betreft programma’s waarmee het (Nederlandse) bedrijfsleven d.m.v. financieringen/subsidies wordt gestimuleerd bij te dragen aan private sectorontwikkeling in middeninkomens- en ontwikkelingslanden. Ter informatie zijn onderstaand de voor Suriname relevante programma’s uitgelicht.

Bent u voornemens binnenkort op zakenreis naar Suriname te gaan? Of bent u al in Suriname? Plan dan ook een gesprek op de ambassade in. Door hieronder uw gegevens achter te laten, zal de ambassade contact met u opnemen om een afspraak te maken.

De Nederlandse overheid heeft een scala aan instrumenten en regelingen ontwikkeld om Nederlandse ondernemingen te ondersteunen op de buitenlandse markt.

Hier vind u antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Overweegt u om zaken te doen in Suriname? Dan helpt deze publicatie van de Nederlandse ambassade u op weg. Naast een introductie van Suriname en informatie over het ondernemersklimaat, vindt u in deze publicatie een overzicht van de stappen die u moet nemen om een bedrijf op te richten, de belangrijkste belastingregels en enkele sectoranalyses.

De ambassade kan Nederlandse bedrijven van dienst zijn bij het toetreden tot en opereren op de Surinaamse markt.

Bedrijf: Doksenclub Geïnterviewde: Gerard van den Bergh Sector: Pluimvee Actief in Suriname sinds: 2011

Voor duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen is Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Zie ook