Nederlandse ambassade in Paramaribo, Suriname

Interexpo Handelsmissie Duurzaam Zakendoen tussen Suriname, het Koninkrijk der Nederlanden, Caraïben & Latijns-Amerika

In opvolging van de 19e handelsmissie van Interexpo Caribbean wordt er op 25 en 26 mei wederom een missie in Suriname georganiseerd.

Onder leiding van Peter Oerlemans organiseert Interexpo in samenwerking met het Surinaamse Idee-TCE zijn 22e handelsmissie genaamd ‘Duurzaam zaken doen in Suriname, het Koninkrijk der Nederland, het Caribisch gebied en Latijns Amerika’. De handelsmissie bestaat uit een studiereis, een congres en een matchmaking. Tot nu toe hebben bijna 150 deelnemers zich aangemeld.  De ambassade ondersteunt Interexpo bij de handelsmissie onder andere in de vorm van een businessborrel op de residentie van de ambassadeur op donderdag 26 mei.
De nadruk van het congres ligt op de agrarische sector, het bankwezen en de dienstensector. Tijdens het congres zullen verschillende mensen een presentatie geven. Er wordt voornamelijk aandacht besteed aan de samenwerkingsverbanden, die meer gericht moeten zijn op het exporteren van Surinaamse producten. Vooral vanwege de economische crisis biedt een dergelijke missie mogelijkheden voor Suriname, aangezien zij het gastland is.