Nederlandse ambassade in Paramaribo, Suriname

Oproep 'Residency 2018' van de Rijksakademie voor Beeldende Kunst

De Rijksakademie voor Beeldende Kunst in Amsterdam doet een oproep aan opkomende professionele kunstenaars om gedurende een periode van maximaal 2 jaar in Nederland te werken aan verdieping, verbreding en versnelling van hun kunstpraktijk.

Residency 2018

De Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam is gericht op de ontwikkeling van toptalent binnen de nationale en internationale kunstwereld. Circa 45 opkomende professionele kunstenaars uit de hele wereld krijgen toegang tot artistieke, theoretische en technische faciliteiten en expertise op het hoogste niveau. Gedurende een periode van maximaal 2 jaar werken zij aan verdieping, verbreding en versnelling van hun kunstpraktijk.Meer informatie vind je in de call for applications

Een verblijf aan de Rijksakademie leidt vaak tot een internationale doorbraak. In de Rijksakademie ateliers komen werken tot stand die later te zien zijn in galerie├źn, musea, bedrijfscollecties en op bi├źnnales, festivals en manifestaties.

 

 

 

Aanmelding

Aanmelding voor de residency 2018 is mogelijk door gebruik te maken van het online aanmeldingsformulier op www.rijksakademie.nl. Deadline voor aanmelding is 1 februari 2017.

Selectieprocedure

De selectieprocedure neemt enkele maanden in beslag. Elk jaar melden rond 1500 kandidaten uit alle continenten zich aan, waaruit 25 kandidaten worden uitgenodigd voor deelname.